Home Actueel Break to innovate – 20 juni – The Seaweed Company

Break to innovate – 20 juni – The Seaweed Company

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 20 juni – The Seaweed Company

Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks.

Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 20 juni 2024.

The Seaweed Company

Joost Wouters, oprichter en SeaEO van The Seaweed Company, komt vertellen over de wondere wereld van zeewier. Vanuit het ONS gebouw maakt hij op Europees niveau impact met zijn start-up. Hoe kan zeewier een rol spelen als climate intervention, chemische kuntsmest terugdringen en de consumptie van vlees te verminderen? En hoe groot is positieve impact op de CO2-uitstoot? 

Verbonden team en technische uitdagingen 

Daarnaast deelt Joost hoe hij omgaat met de uitdagingen die behoren bij transitie van start up naar scale up. Hij opereert in een nieuw innovatief werkgebied en is op zoek naar technische oplossingen bijvoorbeeld op het gebied van processing. 

Daarentegen heeft hij geen probleem met het vinden van enthousiaste mensen die het team en een ecosysteem vormen van The Seaweed Company. 

Meld je alvast aan voor deze editie op 20 juni, dan ben je verzekerd van een plek (en een broodje).

Graag tot donderdag 20 juni!


De lunchbreak is een gezamenlijk initiatief van SchieDistrict, Hogeschool Rotterdam en gemeente Schiedam. Hiermee creëren we maandelijks een vast moment waarop ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en verbindingen kunnen leggen.


Praktische informatie:

Datum: donderdag 20 juni (iedere derde donderdag van de maand)
Tijd: 12:00 – 13:00 (inloop vanaf 11:45)
Locatie: ONS-gebouw, Van Heekstraat 15, Schiedam

Meer nieuws

15 mei – nieuwe informatiebijeenkomst De Peperklip

Eind vorig jaar heeft er reeds een informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor omwonenden van De Peperkliplocatie. Sindsdien is er door de ontwikkelaar Ballast Nedam Development en de gemeente verder gewerkt aan de uitwerking van het plan. Tijdens de komende informatiebijeenkomst op woensdagavond 15 mei praten beide partijen iedereen graag bij! Kom ook naar de nieuwe informatiebijeenkomst op […]

Boers & Co verhuist naar gebouw Atlas op MICS

Met de komst van Boers & Co breidt het ecosysteem op Mechantronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) zich verder uit met een toonaangevend bedrijf in de mechatronica sector. Boers & Co gaat zich vestigen in het Atlas gebouw, binnen het netwerk van innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen op de campus. SDK Vastgoed en Boers & Co tekenden […]

Denk mee over Station Schiedam Centrum op 5 juni

“Station Schiedam moet veiliger, zwerffietsen en fietsdiefstal moet worden tegengaan en het nieuwe station moet meer herkenbaar Schiedams zijn.” Dit en meer reacties zijn opgehaald in het participatietraject voor Knoop station Schiedam Centrum.  Op woensdag 5 juni 2024 is iedereen van harte welkom voor meer informatie en om mee te denken over de ontwikkelingen bij […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag: