Home Actueel Break to innovate – 16 mei 2024 – Makerminds

Break to innovate – 16 mei 2024 – Makerminds

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 16 mei

Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks.

Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 16 mei 2024 vanaf 12.00 uur (inloop vanaf 11.45 uur).

Makerminds – ONS gebouw

Op donderdag 16 mei vindt het volgende netwerk-event plaats. Dit keer weer eens in het ONS-gebouw, waar het netwerk-event een kleine 2 jaar geleden startte. Het ONS-gebouw is één van de aanjagers voor de gebiedsontwikkeling SchieDistrict, gevuld met start ups, scale ups, onderwijsinstellingen en technische en duurzame bedrijven. Tijdens de lunch maken we kennis met Makerminds, één van de bedrijven in het ONS-gebouw.

Makerminds, voorheen bekend als Bouw je BEP, is opgericht door Niels de Jong en Joël van Wijngaarden. Het bedrijf heeft als missie technologie toegankelijk en inspirerend te maken en dit begint al in het basisonderwijs. Het bedrijf streeft ernaar het tekort aan technisch personeel bij de wortels aan te pakken en meer meiden in deze sector te betrekken. Joël zal vertellen over het ontstaan van het bedrijf, de zelf ontworpen technische producten en hun visie op het toegankelijk maken van techniek. Niels zal dieper ingaan op wat bedrijven kunnen doen om technisch personeel te binden en te werven en dat kan niet vroeg genoeg beginnen.

Meld je aan voor deze editie op 16 mei, dan ben je verzekerd van een plek (en een broodje):

G

Graag tot donderdag 16 mei!


De lunch break is een gezamenlijk initiatief van SchieDistrict, Hogeschool Rotterdam en het ONS-gebouw. Hiermee creëren we maandelijks een vast moment waarop ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en verbindingen kunnen leggen.


Praktische informatie:

Datum: donderdag 16 mei (iedere derde donderdag van de maand)
Tijd: 12:00 – 13:00 (inloop vanaf 11:45)
Locatie: ONS-gebouw, Van Heekstraat 15, Schiedam

Meer nieuws

15 mei – nieuwe informatiebijeenkomst De Peperklip

Eind vorig jaar heeft er reeds een informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor omwonenden van De Peperkliplocatie. Sindsdien is er door de ontwikkelaar Ballast Nedam Development en de gemeente verder gewerkt aan de uitwerking van het plan. Tijdens de komende informatiebijeenkomst op woensdagavond 15 mei praten beide partijen iedereen graag bij! Kom ook naar de nieuwe informatiebijeenkomst op […]

Boers & Co verhuist naar gebouw Atlas op MICS

Met de komst van Boers & Co breidt het ecosysteem op Mechantronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) zich verder uit met een toonaangevend bedrijf in de mechatronica sector. Boers & Co gaat zich vestigen in het Atlas gebouw, binnen het netwerk van innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen op de campus. SDK Vastgoed en Boers & Co tekenden […]

Denk mee over Knoop Station Schiedam op 5 juni

Denk mee over een vernieuwd station Schiedam Centrum en een nieuw station Schiedam Kethel. Iedereen is op woensdag 5 juni 2024 van harte welkom bij Lentiz | LIFE College, Parallelweg 401, Schiedam. De avond staat de aanpak van het station Schiedam Centrum centraal, evenals de komst van een nieuw station Schiedam Kethel. De bijeenkomst begint […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag: