Home Werkzaamheden

Werkzaamheden

De komende periode vinden diverse werkzaamheden plaats zoals rondom het stationsgebied en in de bedrijventerreinen. Zowel aan de noord- als zuidzijde wordt gewerkt aan diverse projecten van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict. Uiteindelijk moet iedereen in Schiedam goed kunnen wonen, werken, leren, verblijven en zich kunnen ontwikkelen. Op deze pagina vind je een planning van de werkzaamheden, het laatste nieuws en de actuele situatie. Wanneer je doorklikt op de verschillende projecten krijg je meer achtergrond informatie.


30 mei 2022 – Stationsplein

Vanaf maandag 30 mei worden tegels met voelbare en waarneembare noppen en ribben voor de geleidelijnen aangebracht op het stationsplein. Hierdoor kunnen mensen met een visuele beperking een veilige route nemen tussen de verschillende openbaarvervoerspunten bij het station Schiedam Centrum.

UPDATE 16 juni 2020

In de week van 20 juni legt de bouwer van Terras aan de Schie zogenaamde stelconplaten neer. Hierdoor kunnen de aanwezige rijplaten weg die de geleidelijn onderbreken. Daarna maakt partij RWD de geleidelijn af.


2 mei 2022 – Stationsplein

Aannemer Bolton Renovatie plaatst vanaf maandag 2 mei 2022 op het Stationsplein hekken voor de inrichting van de bouwplaats bij Terras aan de Schie. Dit voormalige AMEC-gebouw wordt de komende maanden getransformeerd. Er gaan drie verdiepingen af en er komen acht verdiepingen op.

Bij de inrichting van de bouwplaats wordt ook de trap naar de Horvathweg afgesloten. De trap wordt verwijderd en komt niet meer terug in het nieuwe ontwerp. In totaal worden 130 huurappartementen gerealiseerd. Op de begane grond en eerste verdieping komen commerciële ruimten. Terras aan de Schie is een initiatief van een private investeerder. Meer informatie is te vinden op www.terrasadschie.nl


4 april 2022 – Onderzoek Strickledeweg

In de omgeving van de Strickledeweg begint gespecialiseerde bedrijf Van den Herik uit Sliedrecht in opdracht van de gemeente Schiedam met onderzoek naar mogelijke aanwezigheid van ontplofbare oorlogsresten. Uit een eerder uitgevoerd onderzoek is namelijk gebleken dat dit deel van het bedrijventerrein verdacht is op de aanwezigheid van een aantal blindgangers uit de WOII. Voorafgaand aan werkzaamheden in de grond of bij heiwerkzaamheden, is het uitvoeren van een verkennend onderzoek naar de aanwezigheid hiervan noodzakelijk.

Het gaat om het braakliggend terrein tussen de Strickledeweg, De Hoopstraat en De Nijverheidstraat. Het onderzoek loopt vanaf maandag 4 april en neemt ongeveer vier weken in beslag.

Afsluiting en parkeerverbod

In verband met de werkzaamheden is De Nijverheidstraat op 12 en 14 april afgesloten voor alle verkeer. Een omleidingsroute wordt dan met verkeersborden aangegeven.

Verder geldt een parkeerverbod op:

  • Maandag 11 april van 07-17 uur verboden te parkeren op De Hoopstraat
  • Dinsdag 12 april van 07-17 uur verboden te parkeren op deel van De Nijverheidstraat/naar hoek De Hoopstraat
  • Donderdag 14 april van 07-17 uur verboden te parkeren op deel De Nijverheidstraat/naar hoek Strickledeweg
  • Vrijdag 22 april van 07-17 uur verboden te parkeren op deel Strickledeweg/vanaf hoek De Nijverheidstraat naar halverwege het braakliggend terrein
  • Maandag 25 april van 07-17 uur van halverwege braakliggend terrein aan Strickledeweg tot aan nummer 117.

Werkgebied incl fasering onderzoek Strickledeweg

11 januari 2022 – Hekwerk geplaatst op Horvathweg

Op 11 januari 2022 is een hekwerk geplaatst op het viaduct langs het fietspad op de Horvathweg. Binnenkort starten de werkzaamheden aan en om Terras aan de Schie (het voormalige AMEC-gebouw). Dit hekwerk zorgt er voor dat fietsers geen hinder ondervinden en dat voetgangers veilig de weg naar de ingang van het station Schiedam Centrum kunnen vinden.


De projecten

Actueel SchieDistrict

Nieuwe ontwikkeling in Spaanse Polder van start

Home WerkzaamhedenNieuwe ontwikkeling in Spaanse Polder van startLoef beheer Strickledeweg – SchieDisrictwo 6 juli 2022DelenDeel via FacebookDeel via TwitterShare on WhatsAppDeel via LinkedInDe gemeente Schiedam heeft een erfpachtovereenkomst gesloten met Loef Beheer en Projecten voor de uitgifte van grond aan De Nijverheidstraat 1, 3, De Hoopstraat 9, 9AB, 11 en Strickledeweg 101-109. De ontwikkelaar realiseert […]

Start bouw Terras aan de Schie

Home WerkzaamhedenStart bouw Terras aan de SchieEen impressie van gebouw Terras aan de Schiedo 30 juni 2022DelenDeel via FacebookDeel via TwitterShare on WhatsAppDeel via LinkedInWethouder Antoinette Laan (Wonen) heeft het startsein gegeven voor de transformatie van het voormalige AMEC-gebouw naar het project Terras aan de Schie. De officiële handeling vond plaats op 30 juni 2022 […]

Ondernemer heeft baat bij Toetsingskader duurzaamheid

Home WerkzaamhedenOndernemer heeft baat bij Toetsingskader duurzaamheiddi 28 juni 2022DelenDeel via FacebookDeel via TwitterShare on WhatsAppDeel via LinkedIn ‘VERBETERING VAN GEBOUW VERDIENT ZICH BINNEN PAAR JAAR TERUG’ Martijn Drijvers, duurzaamheidsadviseur bij Alba Concepts Erfpachters op de bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder moeten hun gebouw laten toetsen op duurzaamheid bij nieuwe uitgifte van grond. Inmiddels zijn […]

Heeft u vragen?

Mail dan naar schiedistrict@schiedam.nl

Bel tijdens kantooruren naar: 010-219 18 88

Of stuur een bericht via het contactformulier.