Home Thema's Bereikbaarheid

De gemeente Schiedam heeft de verschillende deelprojecten binnen de gebiedsontwikkeling SchieDistrict bijeen gebracht om op die manier schaalsprongen te kunnen maken op het gebied van wonen, economie (werken en een leven lang ontwikkelen), mobiliteit en bereikbaarheid.

Mobiliteit is een belangrijk thema bij de diverse deelprojecten. Het woningbouwproject Schieveste bevindt zich op een van de best bereikbare locaties in de regio. Direct naast een OV-knooppunt. De nieuwe bewoners van Schieveste hebben straks trein, metro, bus of tram op loopafstand bereikbaar.

De uitstekende bereikbaarheid van Schieveste trekt doelgroepen die een auto niet persé noodzakelijk vinden. De ontwerpers van Ontwikkelcombinatie Schieveste hebben het binnengebied van Schieveste dan ook getekend als een hoogwaardig groen, openbaar gebied met een hoge verblijfskwaliteit.

Schiedam is één van beste bereikbare locaties met OV in de zuidelijke Randstad

Bioscoopcomplex
Het Leisuregebied in Schieveste bevindt zich ten westen van de Schie en Schieveste. Hier is een bioscoopcomplex gerealiseerd met horeca, dat sinds de opening een trekpleister blijkt. De Pathé is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer en voor automobilisten vanaf de ’s-Gravelandseweg, de A20 en A4. Er is een parkeergarage met circa 750 parkeerplaatsen, waarvan er een groot deel is gereserveerd voor P&R-reizigers (korting!).

‘Schiedam is één van beste bereikbare locaties met OV in de zuidelijke Randstad’

Vernieuwd station
Het station Schiedam Centrum is hét OV-knooppunt en belangrijk voor de ontwikkeling van vier toplocaties die zich in de directe omgeving bevinden (reistijd binnen 10 minuten): het SchieDistrict, de ontwikkellocatie Nieuw-Mathenesse, de Schiedamse Havens en het MerweVierhaven(M4H)-gebied. Door de uitstekende bereikbaarheid kunnen de duizenden werknemers en toekomstige bewoners in deze gebieden worden bediend. Er ontstaan korte lijnen naar universiteiten, kennisinstellingen en hogescholen in de regio.

Daarom zet de gemeente Schiedam in op vernieuwing van dit station om zo de toenemende vervoersvraag goed te kunnen beantwoorden en de trend in reizigersgroei te versterken.

Het IC–station Schiedam Centrum speelt een belangrijke rol voor de bereikbaarheid van zo’n 400.000 inwoners van de westelijke Rotterdamse regio met de Randstad

Gerelateerde projecten

Wilt u meer weten?

Neem contact op met projectmanager Liesbeth Roeles
010 219 18 88 of vraag een gesprek aan.