Home Projecten s’MAAK

s’MAAK

De Kop van de Singel is een bijzondere locatie die aandacht verdient: dit is de poort van het stationsgebied naar het centrum én van de routes stad – leisure/uitgaan (Pathé en restaurants), wonen op Schieveste en werken in de polders. 

Schiedam heeft in de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen een partner gevonden die een bij Schiedam passend iconisch gebouw ontwerpt en realiseert. 

De Kop van de Singel is één van de te ontwikkelen locaties binnen de gebiedsontwikkeling SchieDistrict. De ontwikkelcombinatie wil op deze prominente locatie een gebouw neerzetten dat een icoon voor Schiedam zal worden en een herkenbare link heeft naar het dna van Schiedam. Het ontwerp wordt s’MAAK genoemd, met een knipoog naar de stadsstijl van S’DAM en heeft een molen geprojecteerd op de kopse kant. 

Op deze locatie worden met deze ontwikkeling 79 woningen/appartementen, in grootte variërend van 50 tot 175 m2, toegevoegd aan de woningvoorraad van Schiedam.

Werkzaamheden

In opdracht van de gemeente is begonnen met het bouwrijp maken van het terrein, gelegen tussen de Singel, Overschiesedwarsstraat, Overschiesestraat en Overschieseweg. De werkzaamheden duren tot circa eind februari. Daarna draagt de gemeente de grond over aan de ontwikkelaar zodat deze de bouwwerkzaamheden kan starten.

ACTUEEL

Bouw van s’MAAK kan van start

Op de Kop van de Singel, de entree naar de binnenstad, kan projectontwikkelaar Blauwhoed starten met de voorbereidingen van de bouw van het gebouw s’MAAK. Burgemeester Cor Lamers ondertekende op 3 februari 2022 de overeenkomst voor gronduitgifte aan Blauwhoed. Tevens hebben de directies van Blauwhoed en woningcorporatie Woonplus met de gemeente Schiedam een aantal uitgangspunten […]

College geeft groen licht aan bouw van s’MAAK

De gemeente Schiedam gaat een overeenkomst aan voor gronduitgifte op de Kop van de Singel met projectontwikkelaar Blauwhoed. Het college van B & W heeft hiertoe besloten. De ondertekening van de overeenkomst kan begin 2022 plaatsvinden. Dit betekent dat de ontwikkelaar op de locatie tegenover het station Schiedam Centrum het iconische pand s’MAAK kan bouwen […]

Heeft u vragen? 
Neem contact op met projectassistent Irma van Diggelen.
E-mail: i.v.diggelen@schiedam.nl
Telefoon: 010-219 17 22

Wilt u meer weten?

Neem contact op met projectleider Eelco van Diesen
010 219 16 59 of vraag een gesprek aan.