Home Actueel Bouw s’MAAK kan van start

Bouw s’MAAK kan van start

Het project s’MAAK maakt een doorstart. De bouw van de circa 79 woningen aan de Kop van de Singel kan zo spoedig mogelijk beginnen. Ontwikkelaar U Vastgoed wil liefst voor de bouwvak 2024 starten. Het college van B & W is op 5 maart jl. akkoord gegaan met de doorstart.

“Wij hebben er steeds hard aan getrokken om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Voor Schiedam is het een goede zaak dat op deze locatie een gebouw met statuur wordt gerealiseerd. Bovendien kan woningcorporatie Woonplus volgens plan verhuizen naar s’MAAK. Hierdoor wordt ook woningbouw mogelijk op de huidige locatie in Groenoord. Schiedam kan verder met het uitvoeren van de woningbouwopgave”, stelt wethouder Antoinette Laan (Wonen).

Gezamenlijk initiatief ontwikkelaars

Ontwikkelaars Blauwhoed en U Vastgoed hebben samen de doorstart van s’MAAK bewerkstelligd. Ontwikkelaar Jan Ultee van U Vastgoed geeft aan een bouwtijd nodig te hebben van achttien tot twintig maanden. “We willen liefst zo snel mogelijk starten met de bouw. De locatie aan de Kop van de Singel is een perfecte plek om te wonen, dichtbij de binnenstad en openbaar vervoer-voorzieningen. Om die reden transformeren wij ook het AMEC-gebouw tot Terras aan de Schie. De verschillende woningen van beide projecten zijn een toevoeging voor de Schiedamse woningvoorraad”, aldus Jan Ultee.

Het type woningen blijft hetzelfde; wel komt het led-scherm op de gevel van het gebouw te vervallen. De vorm van een molen zal nog wel in het gebouw te herkennen zijn. Verder is er ruimte voor circa 240 m² hoogwaardige horeca en 2.000 m² aan kantoorruimte ten behoeve van woningcorporatie Woonplus.

Gebiedsontwikkeling

De Kop van de Singel is een van de te ontwikkelen locaties binnen de gebiedsontwikkeling SchieDistrict.

Meer nieuws

Break to innovate – 16 mei 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 16 mei Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 16 mei 2024 vanaf 12.00 uur […]

Denk mee over Knoop Station Schiedam op 5 juni

Denk mee over een vernieuwd station Schiedam Centrum en een nieuw station Schiedam Kethel. Iedereen is op woensdag 5 juni 2024 van harte welkom bij Lentiz | LIFE College, Parallelweg 401, Schiedam. De avond staat de aanpak van het station Schiedam Centrum centraal, evenals de komst van een nieuw station Schiedam Kethel. De bijeenkomst begint […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag: