Home Actueel Bouwrijp maken Schieveste

Bouwrijp maken Schieveste

De locatie Schieveste wordt bouwrijp gemaakt voor woningbouw. De aannemingscombinatie CAS is de afgelopen periode vooral bezig geweest met de volgende werkzaamheden:

  • – Het opbreken van het trottoir langs Lentiz Life College
  • – Het opbreken van de ondergrondse waterberging
  • – Het uitvoeren van een onderzoek naar Niet Gesprongen Explosieven

De aannemerscombinatie gaat vanaf medio maart het terrein bij de Zamenhoftunnel voorbelasten met zand. Om dit terrein zijn al hekken geplaatst. De voorbelasting is nodig omdat in dit gebied een verschil in hoogte is.

De rotonde aan de noordzijde van het station wordt vanaf 18 maart opgebroken. De kiss&ride-strook komt hiermee te vervallen. De fietsenstalling is wel bereikbaar. Deze werkzaamheden hebben ook te maken met de aanleg van het riool en met de inrichting van de bouwplaats.

Medio maart worden bomen in bakken langs de looproute op Schieveste geplaatst. Dit ‘wandelend bos’ is ter compensatie van de bomen die voor het bouwrijp maken van de locatie zijn gekapt.

Verder is de CAS bezig met het aanleggen van de riolering voor Schieveste. Vanaf dinsdag 2 april is daardoor slechts één kant van de rijbaan op de Schievesteweg beschikbaar voor automobilisten. De gedeeltelijke afsluiting wordt geregeld met verkeerslichten. Langs de gevel van DCMR wordt het riool aangelegd. Voor automobilisten die in de garage van DCMR willen parkeren, is er een omleiding. De afsluiting duurt circa vier weken.

Meer nieuws

Break to innovate – 16 mei 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 16 mei Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 16 mei 2024 vanaf 12.00 uur […]

Denk mee over Knoop Station Schiedam op 5 juni

Denk mee over een vernieuwd station Schiedam Centrum en een nieuw station Schiedam Kethel. Iedereen is op woensdag 5 juni 2024 van harte welkom bij Lentiz | LIFE College, Parallelweg 401, Schiedam. De avond staat de aanpak van het station Schiedam Centrum centraal, evenals de komst van een nieuw station Schiedam Kethel. De bijeenkomst begint […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag: