Home Actueel Eerste stap naar woningbouw op Schieveste

Eerste stap naar woningbouw op Schieveste

De gemeente Schiedam en de Ontwikkelcombinatie Schieveste hebben op 19 december 2018 een grondreserveringsovereenkomst getekend voor de locatie Schieveste. Hiermee heeft de ontwikkelaar de eerste stap naar de bouw van hoogwaardige woningen op Schieveste gezet.  

De Ontwikkelcombinatie Schieveste heeft het initiatief genomen voor het ontwikkelen van plannen voor de bouw van circa 3.000 woningen op Schieveste. Deze locatie op een knooppunt van openbaar vervoer is bij uitstek geschikt voor moderne stadsappartementen met bijbehorende voorzieningen. 

Hoogwaardig woonmilieu
“In heel Zuid-Holland moeten er tot 2040 zo’n 220.000 nieuwe woningen bij komen en ook in Schiedam kan flink worden gebouwd. In 2017 dienden zich verschillende partijen aan met plannen om op Schieveste een hoogwaardig en duurzaam woonmilieu te creëren. Deze partijen hebben zich nu gebundeld in deze ontwikkelcombinatie. Hun ideeën sluiten prima aan bij de gedachten die de gemeente de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Bovendien is de Ontwikkelcombinatie Schieveste bereid de plannen verder uit te werken voor eigen rekening en risico”, aldus wethouder Fahid Minhas (Bouwen en Wonen).

De gemeente en de Ontwikkelcombinatie willen binnen twee jaar na ondertekening van de overeenkomst de eerste gronduitgifte op Schieveste sluiten. 

De Ontwikkelcombinatie Schieveste bestaat uit de bedrijven Dura Vermeer, VolkerWessels Vastgoed, Van Omme & De Groot en Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings.

Meer nieuws

Boers & Co verhuist naar gebouw Atlas op MICS

Met de komst van Boers & Co breidt het ecosysteem op Mechantronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) zich verder uit met een toonaangevend bedrijf in de mechatronica sector. Boers & Co gaat zich vestigen in het Atlas gebouw, binnen het netwerk van innovatieve bedrijven en onderwijsinstellingen op de campus. SDK Vastgoed en Boers & Co tekenden […]

Break to innovate – 16 mei 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 16 mei Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 16 mei 2024 vanaf 12.00 uur […]

Denk mee over Knoop Station Schiedam op 5 juni

Denk mee over een vernieuwd station Schiedam Centrum en een nieuw station Schiedam Kethel. Iedereen is op woensdag 5 juni 2024 van harte welkom bij Lentiz | LIFE College, Parallelweg 401, Schiedam. De avond staat de aanpak van het station Schiedam Centrum centraal, evenals de komst van een nieuw station Schiedam Kethel. De bijeenkomst begint […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag: