Home Actueel Gemeente sluit volgend contract voor campus MICS

Gemeente sluit volgend contract voor campus MICS

Met sloop en nieuwbouw van de voormalige Manometerfabriek krijgt de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam er weer een blikvanger aan de A20 bij. Woensdag 13 december 2023 tekenden wethouder Anouschka Biekman (Vastgoed) en Ferdinand Gremmen en Niels Langenhuizen namens SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels) de overeenkomst voor gronduitgifte aan de Nieuwpoortweg 8/Jan van Riebeeckweg 14. MICS maakt met deze volgende ontwikkeling in 2023 een vliegende start.

De overeenkomst met ontwikkelaar SDK maakt duidelijk dat de gemeente meer doet dan alleen uitgifte van grond. De gemeente is bezig met de ontwikkeling van het hele gebied. “Dit zijn de bedrijventerreinen van de toekomst, zeker met de komst van MICS. Deze campus biedt ondernemers de voedingsbodem voor innovatie, talenten krijgen kansen en kennisinstellingen bieden opleidingen aan in de mechatronicasector”, aldus wethouder Anouschka Biekman.

Wethouder Anouschka Biekman (midden) tekende samen met Ferdinand Gremmen (rechts) en Niels Langenhuizen (links) van SDK Vastgoed het contract voor gronduitgifte aan de Nieuwpoortweg 8. (foto: Jan van der Ploeg)

Hypermoderne huisvesting voor maakindustrie

De voormalige Manometerfabriek aan de Nieuwpoortweg 8 wordt gesloopt. Op deze locatie heeft SDK samen met het Schiedamse bureau Stats Architecten een nieuw gebouw ontwikkeld. ‘Mano’ zal met een open-vloerconcept, gericht op R&D (Research & Development) een hypermoderne huisvesting zijn voor de nieuwe maakindustrie, waarbij ruimte is voor productie. De nieuwe naam refereert met ‘Mano’ aan het verleden.

Impressie pand Mano, Nieuwpoortweg 8 – Stats Architecten

SDK Vastgoed ontwikkelt het gebied tussen de ’s-Gravelandseweg, Algerastraat, de Schie en rijksweg A20 (42 hectare) voor eigen rekening en risico tot een campusgebied.

Meer nieuws

Break to innovate – 21 maart 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 21 maart 2024 vanaf 12.00 uur (inloop vanaf 11.45 […]

Stippenroute stationsomgeving

Op donderdag 7 december 2023 onthulden wethouder Antoinette Laan (gebiedsontwikkeling SchieDistrict) samen met directeur Anne de Haij van het Stedelijk Museum Schiedam de gele stippenroute. Zij zetten de laatste stip onder het viaduct aan de Overschieseweg. Deze creatieve route verbindt op speelse wijze het stationsgebied, het leisurecentrum bij Pathé en de bruisende binnenstad. De gele […]