Geslaagd Ondernemersdiner
Ruim 160 ondernemers namen op maandagavond 16 januari deel aan het Ondernemersdiner van de gemeente Schiedam en Rotterdam. De hal van Verstegen Spices & Sauces was voor deze gelegenheid omgetoverd tot eetzaal. Na twee coronajaren kon nu dan het zesde Ondernemersdiner plaatsvinden. Burgemeester Cor Lamers (gemeente Schiedam) heette de aanwezigen welkom. Hij refereerde daarbij aan de gezamenlijke aanpak van verschillende gemeentelijke en landelijke instanties die in 2014 van start is gegaan. “De repressieve aanpak gaat hand in hand momenteel met revitalisering van de bedrijventerreinen zodat bonafide ondernemers zoals u terugkomen in het gebied. Ook is er een campusontwikkeling in de ’s-Gravelandsepolder ingezet, die zeker niet bij de grenzen ophoudt. Door het delen van kennis, het aantrekken van talent en het scheppen van opleidingsmogelijkheden kunnen bedrijven in de polders groeien en zich ontwikkelen.”
MICS
De campusontwikkeling werd tijdens het Ondernemersdiner verder toegelicht met aansprekende impressies op het scherm door Niels Langenhuizen, MT-lid van gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed. Deze presentatie werd met belangstelling gevolgd. Meer informatie over de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam staat elders in deze nieuwsbrief.
Daarnaast waren er presentaties door Erwin Weststrate over de Bedrijvenraad en projectleider Ondermijning Janco de Pijper over de resultaten van de Holsteineraanpak.
Het ondernemersdiner werd afgesloten door burgemeester Aboutaleb (gemeente Rotterdam) die de unieke samenwerking roemde die over de gemeentegrenzen heen gaat. “Die weg is destijds ingeslagen en we moeten nu niet verslappen zodat u kunt blijven doen waar u goed in bent: ondernemen. Het gaat heden ten dage bij onze aanpak niet alleen om veiligheidsoverwegingen; we staan samen ook voor andere vraagstukken zoals mobiliteit, verduurzaming. Nu moeten we vooruit!”
Aanmelden nieuwsbrief Stationsomgeving
Wil je op de hoogte blijven, schrijf dan via de button hieronder in op nieuwsbrief.