Home Actueel Metropoolregio levert bijdrage aan Living Lab

Metropoolregio levert bijdrage
aan Living Lab

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) kent een financiële bijdrage toe aan de totstandkoming van een Living Lab Schiedam. Een Living Lab is een open werkplaats voor studenten, medewerkers van hightech-maakbedrijven en ondernemers. In een Living Lab kunnen zij onder andere experimenteren, leren-door-te-doen en innovatieprojecten ontwikkelen.

Campusontwikkeling

Het Living Lab Schiedam past in de ambitie van de gemeente Schiedam om, als onderdeel van de gebiedsontwikkeling SchieDistrict, een campus te realiseren op het bedrijventerrein ‘s-Gravelandsepolder. Afgelopen week werd een overeenkomst gesloten met het Expertise Centrum Precisietechniek (ECP). Hierbij gaat het om een opleidingsplek en ontmoetingspunt op het Van Heekterrein waar werknemers/ondernemers in de precisietechniek terechtkunnen. Met de campusontwikkeling, het ECP en het Living Lab kan SchieDistrict zich ontwikkelen tot innovatieve hotspot voor de regio.

Innoveren

De bedrijventerreinen ‘s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder, die binnen SchieDistrict vallen, zijn een belangrijke banenmotor voor de regio. Hier zijn veel bedrijven gevestigd die excelleren op het gebied van grove en fijne mechanica. Er is potentie in deze sector, maar veel bedrijven kampen met een tekort aan talent. Vacatures kunnen moeilijk worden vervuld, waardoor bedrijven niet de gewenste groei kunnen realiseren. Een Living Lab kan als magneet dienen voor talent. Maar talent alleen is niet voldoende. Om groeikansen te verzilveren moeten bedrijven in SchieDistrict meer innoveren en beter samenwerken. Een Living Lab levert hieraan een bijdrage.

De projectbijdrage is aangevraagd vanuit de gemeentelijke gebiedsontwikkeling SchieDistrict in samenwerking met kennisinstellingen zoals de Hogeschool Rotterdam, Schiedamse hightech bedrijven binnen SchieDistrict en de Metaalunie. Het gaat om een aanvraag van €110.000 aan de bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat van de MRDH, die nu dan is gehonoreerd.

Meer nieuws

Break to innovate – 16 mei 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 16 mei Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 16 mei 2024 vanaf 12.00 uur […]

Denk mee over Knoop Station Schiedam op 5 juni

Denk mee over een vernieuwd station Schiedam Centrum en een nieuw station Schiedam Kethel. Iedereen is op woensdag 5 juni 2024 van harte welkom bij Lentiz | LIFE College, Parallelweg 401, Schiedam. De avond staat de aanpak van het station Schiedam Centrum centraal, evenals de komst van een nieuw station Schiedam Kethel. De bijeenkomst begint […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag: