Home Actueel Nog geen oordeel over bestemmingsplan bedrijventerreinen: gemeente zorgt voor aanvullingen

Nog geen oordeel over bestemmingsplan bedrijventerreinen: gemeente zorgt voor aanvullingen

De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 31 mei 2023 een tussenuitspraak gedaan op de beroepen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan ‘s-Gravelandsepolder & Spaanse Polder 2020.

De Raad van State heeft nog geen definitief oordeel uitgesproken over de beroepen die tegen het bestemmingsplan waren ingediend. Op twee punten vindt de Raad van State de onderbouwing van het bestemmingsplan onvoldoende. De gemeenteraad is via de tussenuitspraak van vandaag in de gelegenheid gesteld om binnen 26 weken deze onderbouwing aan te vullen, of op een andere manier het bestemmingsplan te repareren. Daarna doet de Raad van State definitief uitspraak.

“De uitspraak is niet negatief voor de gemeente Schiedam, die de ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder wil herstructureren tot duurzame bedrijventerreinen van de toekomst. De gemeente krijgt de gelegenheid om hiervoor de nadere onderbouwing te geven”, aldus wethouder Antoinette Laan (gebiedsontwikkeling SchieDistrict).

Het besluit van de gemeenteraad van 15 december 2020 waarin het bestemmingsplan ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder is vastgesteld, is niet vernietigd. Het bestemmingsplan blijft dus in werking, de inmiddels zichtbare herstructurering op de terreinen wordt doorgezet. De gemeente gaat het bestemmingsplan aanvullen met de vereiste onderbouwing, binnen de gestelde termijn.

Meer nieuws

Break to innovate – 21 maart 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 21 maart 2024 vanaf 12.00 uur (inloop vanaf 11.45 […]

Gemeente sluit volgend contract voor campus MICS

Met sloop en nieuwbouw van de voormalige Manometerfabriek krijgt de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam er weer een blikvanger aan de A20 bij. Woensdag 13 december 2023 tekenden wethouder Anouschka Biekman (Vastgoed) en Ferdinand Gremmen en Niels Langenhuizen namens SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels) de overeenkomst voor gronduitgifte aan de Nieuwpoortweg 8/Jan van Riebeeckweg 14. MICS […]