Home Actueel Ondertekening MKB-deal Leven Lang Ontwikkelen

Ondertekening MKB-deal Leven Lang Ontwikkelen

Vrijdag 22 april bracht Willy de Zoete, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland een bezoek aan de Mechatronica Innovatie Campus en aan de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Wethouders Marcel Houtkamp, Bart Bikkers en Fred Voskamp tekenden de MKB-deal Leven lang ontwikkelen Waterwegregio.

Deze deal bevat afspraken van de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en het bedrijfsleven om het ondernemersklimaat te versterken. De provincie bevordert hiervoor de regionale samenwerking. In de regio zijn uitdagingen zoals een hoog aantal werkzoekenden met gebrek aan de juiste kennis en vaardigheden, maar tegelijkertijd ook het ontbreken van onderwijs dat aansluit op de behoefte van de markt.
Deze uitdagingen zijn alleen in gezamenlijkheid aan te pakken.

De De Riverboard Tafel Leven Lang Ontwikkelen heeft de regionale partijen verbonden en de aanvraag van de MKB-Deal gefaciliteerd.

Na de ondertekening en overhandiging liet de gedeputeerde zich informeren over het programma Leven Lang Ontwikkelen, bracht een bezoek aan de opleidingscentra Metalent | MTEC+ en Expertise Centrum voor Precisietechnologie (ECP) te en kreeg een rondleiding door Metrohm Applikon | Metrohm Process Analytics, een van de deelnemende bedrijven. Daarna vertrok de delegatie naar de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Meer nieuws

Break to innovate – 16 mei 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 16 mei Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 16 mei 2024 vanaf 12.00 uur […]

Denk mee over Knoop Station Schiedam op 5 juni

Denk mee over een vernieuwd station Schiedam Centrum en een nieuw station Schiedam Kethel. Iedereen is op woensdag 5 juni 2024 van harte welkom bij Lentiz | LIFE College, Parallelweg 401, Schiedam. De avond staat de aanpak van het station Schiedam Centrum centraal, evenals de komst van een nieuw station Schiedam Kethel. De bijeenkomst begint […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag: