Home Actueel Duurzame investeringen leiden tot erfpachtcontract

Duurzame investeringen leiden tot erfpachtcontract

De gemeente Schiedam wil de Spaanse Polder en de ‘s-Gravelandsepolder herontwikkelen naar duurzame en innovatieve bedrijventerreinen. Daarom maken gemeente en ondernemers bij nieuwe gronduitgiften afspraken over onder andere duurzaamheid. Technotrading is de eerste ondernemer die het vernieuwde erfpachtcontract aangrijpt om duurzaam te investeren.

Bij verschillende kavels op de bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder in Schiedam loopt binnenkort het erfpachtrecht af. De gemeente Schiedam wil de polders herontwikkelen naar duurzame en innovatieve bedrijventerreinen. Bij de nieuwe gronduitgiften maakt het team van SchieDistrict en (nieuwe) ondernemers afspraken over het type bedrijvigheid en vooral ook over duurzaamheid.

Wethouder Fahid Minhas (o.a. Bedrijventerreinen): “Het uitgangspunt is om hier economisch sterke en toekomstbestendige bedrijventerreinen te creëren. We willen ondernemers kansen bieden zich te ontwikkelen. Duidelijkheid en maatwerk lonen, dat blijkt uit de initiatieven die sommige ondernemers nu ontplooien.”

Technotrading, een technische groothandel met apparatuur voor industrieel onderhoud, is de eerste ondernemer die het vernieuwde erfpachtcontract aangrijpt om duurzaam te investeren. Het bedrijf gaat daardoor van een energielabel op D-niveau naar een A-label. Ook de aanpak tot verduurzaming is innovatief: in samenwerking met circa twintig studenten van de Hogeschool Rotterdam gaat Technotrading het pand en de bedrijfsprocessen verduurzamen.

Op basis van dit erfpachtcontract ga ik investeren in ons pand; het merendeel van de investeringen zal gericht zijn op duurzaamheid.

Directeur Technotrading, Jeroen van Waveren

Het bedrijf bestaat ruim 35 jaar. Directeur Jeroen van Waveren: “Duurzaamheid is voor de gemeente een belangrijke factor bij de uitgifte van grond. Op basis van dit erfpachtcontract ga ik investeren in ons pand; het merendeel van de investeringen zal gericht zijn op duurzaamheid. Technotrading wil maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit kunnen we niet alleen en daarom is de hulp van studenten van de Hogeschool Rotterdam ingeschakeld.”

Twee maanden lang gaan de studenten aan de slag met het vraagstuk wat voor Technotrading de slimste en meest efficiënte manier is om te verduurzamen.

Meer nieuws

Opbouw van Terras aan Schie

De sloopwerkzaamheden aan het voormalige kantoorpand naast het station Schiedam Centrum zitten er bijna op. De liftschacht en de trappen zijn verwijderd, waarna staal is aangebracht voor extra stabiliteit. Aannemer Bolton meldt de gemeente Schiedam dat het grove sloopwerk grotendeels achter de rug is, net als eventuele geluidsoverlast daarvan. Nu kan de transformatie starten naar […]

SOCOCO start opleidingsplek in ONS-gebouw

Sinds begin 2023 staat een nieuwe koffiebar van SOCOCO coffee in het voormalig ONS-gebouw aan de Van Heekstraat.  De SOCOCO koffie wordt gemaakt en geschonken door ongezien talent. Eigenaar Perry van Gils noemt deze (jong)volwassenen zo omdat zij een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdienen. Het ONS-gebouw is een broedplek voor start-ups, scale-ups, een Living […]

Stand van zaken Schieveste

De eerste voorbereidende werkzaamheden voor het bouwrijp maken van Schieveste en de stedenbouwkundige onderzoeken voor het eerste bouwvlak ‘Schiehoven’ zijn gestart. Eind september 2021 ondertekenden Gemeente Schiedam en Ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS) de grondovereenkomst voor het eerste bouwvlak van Schieveste. Sindsdien zijn achter de schermen belangrijke stappen gezet. Dit bouwvlak – Schiehoven – bestaat uit circa […]

Break to innovate – 16 maart 2023

Innovatie lunch in het ONS-gebouw Kom leren en verbinden! Gebruik deze break om te innoveren en je netwerk uit te breiden. Een goede buur-ondernemer is “beter dan een verre vriend”Zowel in en om het ONS-gebouw als in de gebiedsontwikkeling SchieDistrict zijn interessante ondernemers gevestigd. Daarom organiseren we iedere derde donderdag van de maand een lunch […]