Home Actueel Duurzame investeringen leiden tot erfpachtcontract

Duurzame investeringen leiden tot erfpachtcontract

De gemeente Schiedam wil de Spaanse Polder en de ‘s-Gravelandsepolder herontwikkelen naar duurzame en innovatieve bedrijventerreinen. Daarom maken gemeente en ondernemers bij nieuwe gronduitgiften afspraken over onder andere duurzaamheid. Technotrading is de eerste ondernemer die het vernieuwde erfpachtcontract aangrijpt om duurzaam te investeren.

Bij verschillende kavels op de bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder in Schiedam loopt binnenkort het erfpachtrecht af. De gemeente Schiedam wil de polders herontwikkelen naar duurzame en innovatieve bedrijventerreinen. Bij de nieuwe gronduitgiften maakt het team van SchieDistrict en (nieuwe) ondernemers afspraken over het type bedrijvigheid en vooral ook over duurzaamheid.

Wethouder Fahid Minhas (o.a. Bedrijventerreinen): “Het uitgangspunt is om hier economisch sterke en toekomstbestendige bedrijventerreinen te creëren. We willen ondernemers kansen bieden zich te ontwikkelen. Duidelijkheid en maatwerk lonen, dat blijkt uit de initiatieven die sommige ondernemers nu ontplooien.”

Technotrading, een technische groothandel met apparatuur voor industrieel onderhoud, is de eerste ondernemer die het vernieuwde erfpachtcontract aangrijpt om duurzaam te investeren. Het bedrijf gaat daardoor van een energielabel op D-niveau naar een A-label. Ook de aanpak tot verduurzaming is innovatief: in samenwerking met circa twintig studenten van de Hogeschool Rotterdam gaat Technotrading het pand en de bedrijfsprocessen verduurzamen.

Op basis van dit erfpachtcontract ga ik investeren in ons pand; het merendeel van de investeringen zal gericht zijn op duurzaamheid.

Directeur Technotrading, Jeroen van Waveren

Het bedrijf bestaat ruim 35 jaar. Directeur Jeroen van Waveren: “Duurzaamheid is voor de gemeente een belangrijke factor bij de uitgifte van grond. Op basis van dit erfpachtcontract ga ik investeren in ons pand; het merendeel van de investeringen zal gericht zijn op duurzaamheid. Technotrading wil maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit kunnen we niet alleen en daarom is de hulp van studenten van de Hogeschool Rotterdam ingeschakeld.”

Twee maanden lang gaan de studenten aan de slag met het vraagstuk wat voor Technotrading de slimste en meest efficiënte manier is om te verduurzamen.

Meer nieuws

Schieveste kan van start

Ontwikkelcombinatie Schieveste, OCS, kan aan de slag. De periode waarin belanghebbenden beroep tegen het bestemmingsplan Schieveste kunnen aantekenen, liep op 17 juli af. Er is geen beroep aangetekend bij Raad van State. Daarmee treedt het bestemmingsplan officieel in werking en is dan onherroepelijk. OCS zal op de locatie Schieveste uiteindelijk circa 3.000 woningen realiseren. Naar […]

Aanwijzingsbesluit automativebranche

Gemeente Schiedam en Rotterdam hebben een aanwijzingsbesluit gepubliceerd voor een vergunningsplicht voor automotive bedrijven in bedrijventerreinen Spaanse Polder, ’s-Gravelandsepolder en Noord-West. ‘’De redenatie voor een vergunningplicht is om sterker, efficiënter en met groter effect te kunnen interveniëren dan alleen op casus niveau en op individueel niveau. Met een vergunningplicht voor het gehele gebied, wordt een […]

Provada 2023

Het is bijna zover, vanaf dinsdag 13 juni staat de gemeente Schiedam drie dagen op de vastgoedbeurs Provada in RAI Amsterdam, hal 12 stand 3! Samen met onze collega’s in de Verstedelijkingsalliantie hebben we verschillende bijeenkomsten op het programma staan, onder meer:-Meet & Greet OCS op dinsdag 14u-Tender Van Deventer driehoek op woensdag 16u-Presentatie gebiedsontwikkeling […]