Home Actueel Duurzame investeringen leiden tot erfpachtcontract

Duurzame investeringen leiden tot erfpachtcontract

De gemeente Schiedam wil de Spaanse Polder en de ‘s-Gravelandsepolder herontwikkelen naar duurzame en innovatieve bedrijventerreinen. Daarom maken gemeente en ondernemers bij nieuwe gronduitgiften afspraken over onder andere duurzaamheid. Technotrading is de eerste ondernemer die het vernieuwde erfpachtcontract aangrijpt om duurzaam te investeren.

Bij verschillende kavels op de bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder in Schiedam loopt binnenkort het erfpachtrecht af. De gemeente Schiedam wil de polders herontwikkelen naar duurzame en innovatieve bedrijventerreinen. Bij de nieuwe gronduitgiften maakt het team van SchieDistrict en (nieuwe) ondernemers afspraken over het type bedrijvigheid en vooral ook over duurzaamheid.

Wethouder Fahid Minhas (o.a. Bedrijventerreinen): “Het uitgangspunt is om hier economisch sterke en toekomstbestendige bedrijventerreinen te creëren. We willen ondernemers kansen bieden zich te ontwikkelen. Duidelijkheid en maatwerk lonen, dat blijkt uit de initiatieven die sommige ondernemers nu ontplooien.”

Technotrading, een technische groothandel met apparatuur voor industrieel onderhoud, is de eerste ondernemer die het vernieuwde erfpachtcontract aangrijpt om duurzaam te investeren. Het bedrijf gaat daardoor van een energielabel op D-niveau naar een A-label. Ook de aanpak tot verduurzaming is innovatief: in samenwerking met circa twintig studenten van de Hogeschool Rotterdam gaat Technotrading het pand en de bedrijfsprocessen verduurzamen.

Op basis van dit erfpachtcontract ga ik investeren in ons pand; het merendeel van de investeringen zal gericht zijn op duurzaamheid.

Directeur Technotrading, Jeroen van Waveren

Het bedrijf bestaat ruim 35 jaar. Directeur Jeroen van Waveren: “Duurzaamheid is voor de gemeente een belangrijke factor bij de uitgifte van grond. Op basis van dit erfpachtcontract ga ik investeren in ons pand; het merendeel van de investeringen zal gericht zijn op duurzaamheid. Technotrading wil maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit kunnen we niet alleen en daarom is de hulp van studenten van de Hogeschool Rotterdam ingeschakeld.”

Twee maanden lang gaan de studenten aan de slag met het vraagstuk wat voor Technotrading de slimste en meest efficiënte manier is om te verduurzamen.

Meer nieuws

Denk mee over Knoop Station Schiedam op 5 juni

Denk mee over een vernieuwd station Schiedam Centrum en een nieuw station Schiedam Kethel. Iedereen is op woensdag 5 juni 2024 van harte welkom bij Lentiz | LIFE College, Parallelweg 401, Schiedam. De avond staat de aanpak van het station Schiedam Centrum centraal, evenals de komst van een nieuw station Schiedam Kethel. De bijeenkomst begint […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag:

MICS op ZIE 2024: hét kennis- en netwerkevent van Zuid Holland

De Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) stimuleert de kennisdeling tussen bedrijven, onderwijs en de overheid binnen het ecosysteem van de campus. Kom hiervan een voorproefje ervaren bij de MICS-stand tijdens het evenement ZIE 2024, georganiseerd door HiDelta en Mikrocentrum op donderdag 4 april 2024 van 9.30 tot 17.00 uur in de Van Nelle Fabriek ZIE 2024 […]