Home Actueel Online event Mechatronics

Online event Mechatronics

De gemeente Schiedam organiseert in samenwerking met Holland Instrumentation een online event ‘Mechatronics, accelerating innovation’ op woensdag 23 september van 11.00 tot 12.30 uur.

Tijdens dit bijzondere event maakt u kennis met leiders in innovatie en zoeken we met elkaar naar antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe wordt onze keten een talentmagneet?
  • Hoe versterken we de samenwerking binnen de regionale keten?
  • Wat levert open innovatie mij op?
  • Hoe organiseer je het risicomanagement binnen de keten?
  • Welke rol spelen netwerken?

Wat u kunt verwachten:

Voorzitter      Prof. dr. ir.Just Herder (TU Delft)

Inleiding        Wethouder Fahid Minhas (gemeente Schiedam) over hoe verbinden,

samenwerken en initiatief nemen leidt tot een sterk vestigingsklimaat.

Gastspreker   De provincie Zuid-Holland kent het grootste cluster aan maakbedrijven in Nederland. Er is dus veel potentie in onze regio aanwezig. Martin van Gogh, vicevoorzitter van de Economic Board Zuid-Holland (EZB) en directeur van de divisie Industrial Automation van Batenburg belicht hoe we kunnen komen tot een gezonde, toekomstbestendige groei in de mechatronica sector.

Rondetafelgesprek    VoorzitterProf. dr. ir.Just Herder (TU Delft) leidt het rondetafelgesprek. Bij hem schuiven aan: Ward Bingley (Boers&Co), Timoer Frelink (CEO Metrohm Applikon), Henk Jansen (directeur FMI Instrumed) en Hugo Vos (Demcon Delft).Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Aanmelden

Doet u ook mee? Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld. U kunt zich opgeven via: [XXX] U ontvangt dan een mail met instructies over hoe u op woensdag 23 september kunt inloggen bij het event.

Graag tot 23 september a.s.!

Anske Plante

Namens de Gemeente Schiedam en Holland Instrumentation

a.plante@schiedam.nl

06 5388 2885


Meer nieuws

Schieveste kan van start

Ontwikkelcombinatie Schieveste, OCS, kan aan de slag. De periode waarin belanghebbenden beroep tegen het bestemmingsplan Schieveste kunnen aantekenen, liep op 17 juli af. Er is geen beroep aangetekend bij Raad van State. Daarmee treedt het bestemmingsplan officieel in werking en is dan onherroepelijk. OCS zal op de locatie Schieveste uiteindelijk circa 3.000 woningen realiseren. Naar […]

Aanwijzingsbesluit automativebranche

Gemeente Schiedam en Rotterdam hebben een aanwijzingsbesluit gepubliceerd voor een vergunningsplicht voor automotive bedrijven in bedrijventerreinen Spaanse Polder, ’s-Gravelandsepolder en Noord-West. ‘’De redenatie voor een vergunningplicht is om sterker, efficiënter en met groter effect te kunnen interveniëren dan alleen op casus niveau en op individueel niveau. Met een vergunningplicht voor het gehele gebied, wordt een […]

Provada 2023

Het is bijna zover, vanaf dinsdag 13 juni staat de gemeente Schiedam drie dagen op de vastgoedbeurs Provada in RAI Amsterdam, hal 12 stand 3! Samen met onze collega’s in de Verstedelijkingsalliantie hebben we verschillende bijeenkomsten op het programma staan, onder meer:-Meet & Greet OCS op dinsdag 14u-Tender Van Deventer driehoek op woensdag 16u-Presentatie gebiedsontwikkeling […]