Home Actueel Online event Mechatronics

Online event Mechatronics

De gemeente Schiedam organiseert in samenwerking met Holland Instrumentation een online event ‘Mechatronics, accelerating innovation’ op woensdag 23 september van 11.00 tot 12.30 uur.

Tijdens dit bijzondere event maakt u kennis met leiders in innovatie en zoeken we met elkaar naar antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe wordt onze keten een talentmagneet?
  • Hoe versterken we de samenwerking binnen de regionale keten?
  • Wat levert open innovatie mij op?
  • Hoe organiseer je het risicomanagement binnen de keten?
  • Welke rol spelen netwerken?

Wat u kunt verwachten:

Voorzitter      Prof. dr. ir.Just Herder (TU Delft)

Inleiding        Wethouder Fahid Minhas (gemeente Schiedam) over hoe verbinden,

samenwerken en initiatief nemen leidt tot een sterk vestigingsklimaat.

Gastspreker   De provincie Zuid-Holland kent het grootste cluster aan maakbedrijven in Nederland. Er is dus veel potentie in onze regio aanwezig. Martin van Gogh, vicevoorzitter van de Economic Board Zuid-Holland (EZB) en directeur van de divisie Industrial Automation van Batenburg belicht hoe we kunnen komen tot een gezonde, toekomstbestendige groei in de mechatronica sector.

Rondetafelgesprek    VoorzitterProf. dr. ir.Just Herder (TU Delft) leidt het rondetafelgesprek. Bij hem schuiven aan: Ward Bingley (Boers&Co), Timoer Frelink (CEO Metrohm Applikon), Henk Jansen (directeur FMI Instrumed) en Hugo Vos (Demcon Delft).Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen.

Aanmelden

Doet u ook mee? Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld. U kunt zich opgeven via: [XXX] U ontvangt dan een mail met instructies over hoe u op woensdag 23 september kunt inloggen bij het event.

Graag tot 23 september a.s.!

Anske Plante

Namens de Gemeente Schiedam en Holland Instrumentation

a.plante@schiedam.nl

06 5388 2885


Meer nieuws

Break to innovate – 21 maart 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 21 maart 2024 vanaf 12.00 uur (inloop vanaf 11.45 […]

Gemeente sluit volgend contract voor campus MICS

Met sloop en nieuwbouw van de voormalige Manometerfabriek krijgt de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam er weer een blikvanger aan de A20 bij. Woensdag 13 december 2023 tekenden wethouder Anouschka Biekman (Vastgoed) en Ferdinand Gremmen en Niels Langenhuizen namens SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels) de overeenkomst voor gronduitgifte aan de Nieuwpoortweg 8/Jan van Riebeeckweg 14. MICS […]