Home Actueel Opleidingscentrum MTEC+ komt naar Schiedam

Opleidingscentrum MTEC+ komt naar Schiedam

Metalent opent een praktijkopleidingscentrum in Schiedam: het MTEC+. Dit betekent een forse uitbreiding van het aantal praktijkgerichte vakopleidingen in de regio. Metalent is daarmee de derde kennisinstelling op rij die dit schooljaar kiest voor een vestiging in Schiedam. In dit gebied werkt de gemeente samen met SDK Vastgoed aan de ontwikkeling van een mechatronicacampus. Eerder openden Living Lab Schiedam en het Expertisecentrum Precisietechniek (ECP) hier de deuren. Het Mechatronica Innovatie Campus Schiedam kan zich ontwikkelen tot innovatieve hotspot op het gebied van fijne en grove mechatronica voor de regio.

Metalent, een scholingspool en belangrijke opleidingsvakschool in de metaal- en maritieme sector, opent medio oktober 2021 de deuren van MTEC+ (Metalent Technical Education Center Plus). Bij MTEC+ krijgen studenten een innovatieve opleiding door op elkaar afgestemde theorie- en praktijktraining in de precisietechniek. De lessen worden gegeven in samenwerking met het Expertisecentrum Precisietechniek en CRAFT-Education. Met ingang van januari 2022 start MTEC+ tevens met de praktijktraining constructie- en plaatwerktechnieken en vanaf schooljaar 2022-2023 met de praktijktraining voor Mechatronica en Monteur Service & Onderhoud.

Banenmotor voor regio

Wethouder Marcel Houtkamp (Economie) verwelkomt het praktijkopleidingscentrum van harte: “De bedrijventerreinen ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder zijn een belangrijke banenmotor voor de regio. Deze gebieden transformeren de komende jaren tot dé bedrijventerreinen van de toekomst. Er is dus potentie in de mechatronicasector, de fijne en grove mechanica, maar veel bedrijven kunnen niet groeien door een tekort aan gekwalificeerd personeel. Met het ‘Leven Lang Ontwikkelen’, een van de projecten binnen de gebiedsontwikkeling SchieDistrict, wil de gemeente Schiedam vraag en aanbod op deze arbeidsmarkt bijeenbrengen.” Dit opleidingscentrum van Metalent past uitstekend in de gemeentelijke ambitie. MTEC+ voorziet in de behoefte van bedrijven met specifiek op de metaalsector afgestemde praktijkopleidingen.

MTEC+ is vanaf oktober gehuisvest in het ONS-gebouw aan de Van Heekstraat 15. Dit voormalige onderkomen van de Nutsbedrijven wordt de hotspot van de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam. Met de campusontwikkeling en het project ‘Leven Lang Ontwikkelen’ wil de gemeente Schiedam deze bedrijventerreinen versterken en de sociaal-economische waarde ervan vergroten.

Meer nieuws

Break to innovate – 16 mei 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 16 mei Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 16 mei 2024 vanaf 12.00 uur […]

Denk mee over Knoop Station Schiedam op 5 juni

Denk mee over een vernieuwd station Schiedam Centrum en een nieuw station Schiedam Kethel. Iedereen is op woensdag 5 juni 2024 van harte welkom bij Lentiz | LIFE College, Parallelweg 401, Schiedam. De avond staat de aanpak van het station Schiedam Centrum centraal, evenals de komst van een nieuw station Schiedam Kethel. De bijeenkomst begint […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag: