Home Actueel Werkbezoek Verstedelijkingsalliantie

Werkbezoek Verstedelijkingsalliantie

Bestuurders van de Verstedelijkingsalliantie brachten donderdag 7 maart een werkbezoek aan Schiedam. De steden in de zuidelijke Randstad in deze alliantie liggen langs het spoor waar de komende jaren 170.000 woningen moeten verrijzen.

Meer woningen, meer banen, vereisen ook efficiënte ov-voorzieningen. In realisatie van deze ontwikkelingen vinden de steden en Metropoolregio Rotterdam Den Haag elkaar. Daarom werd de locatie Schieveste bezocht. Ter plaatse konden de bestuurders zien waar de 3.000 woningen op Schieveste komen. Projectmanager Sandra van Riemsdijk gaf een boeiende toelichting op deze ontwikkeling.

Bij Lentiz | LIFE College vmbo en mbo werd het gezelschap onder voorzitterschap van Robert van Asten (wethouder Stedelijke Ontwikkeling van Gemeente Den Haag) officieel ontvangen door wethouder Antoinette Laan van Schiedam. Projectdirecteur Lydia Buist gaf een presentatie over de gebiedsontwikkeling SchieDistrict , waar Schieveste en de vernieuwing van het station Schiedam Centrum onderdeel van uitmaakt.

Gemeenten Leiden, Den Haag (Laan van Noi) en Dordrecht staan ook voor deze uitdaging met hun stations. Het bleek tijdens het werkbezoek dat de steden veel overlap hebben: overleg met partners als NS, ProRail en ministeries. De alliantie blijkt door haar gezamenlijkheid een goede gesprekspartner te zijn. Tenslotte staan de steden in de zuidelijke Randstad borg voor 25% van de totale woningbouwontwikkeling in Nederland!

Manager Stadsontwikkeling/Projecten Stefanie Jacobs hield het gezelschap daarna drie stellingen voor waarover goed gediscussieerd werd. Het VA-bestuur sloot het werkbezoek af met een vergadering.

Meer nieuws

Break to innovate – 16 mei 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 16 mei Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 16 mei 2024 vanaf 12.00 uur […]

Denk mee over Knoop Station Schiedam op 5 juni

Denk mee over een vernieuwd station Schiedam Centrum en een nieuw station Schiedam Kethel. Iedereen is op woensdag 5 juni 2024 van harte welkom bij Lentiz | LIFE College, Parallelweg 401, Schiedam. De avond staat de aanpak van het station Schiedam Centrum centraal, evenals de komst van een nieuw station Schiedam Kethel. De bijeenkomst begint […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag: