Nieuwsbrief nummer 5 bedrijventerreinen SchieDistrict
Home Ontwikkelingen in beeld

Ontwikkelingen in beeld

Op diverse locaties in de ’s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder vinden sloopwerkzaamheden plaats of zijn ontwikkelingen gestart. Op deze pagina brenge we de voortgang van de diverse projecten in beeld.

Nieuwe ontwikkeling Strickledeweg 101 – (januari 2023)

Loef beheer en projecten ontwikkelt en verhuurt ruim 3.700 m² bedrijfsruimte an de Strickledeweg 101 in de Spaanse Polder. Deze nieuwbouwontwikkeling is eind januari opgeleverd en volledig verhuurd. Het gebouw scoort hoog op duurzaamheid, wat blijkt uit de hoge GPR-score 8. Dit is mogelijk gemaakt dankzij het toepassen van circulaire en hernieuwbare materialen, in combinatie met duurzame energietechnieken, zoals bodemwarmte en pv-panelen. Huurders zijn ATA-Pack en Cycloon.

Nieuwe ontwikkeling Strickledeweg /Bettoweg – (januari 2023)

In de nieuwsbrief van januari 2022 werd de voortgang geschetst van Kommiezenlaan 8 (tachtig nieuwe storage units), Strickledeweg 21-27 (nieuwe bedrijfshal) en hoek Strickledeweg/Bettoweg (bedrijfsverzamelpand van ruim 1.400 m²).

De gemeente Schiedam heeft in september een erfpachtrecht uitgegeven aan BME Bouwmaten Nederland bv in de Spaanse Polder, zie hieronder de foto van de officiële ondertekening. Het gaat om het perceel aan de Bettoweg 6, 20/Philippusweg 3-7 van ruim 6500 m² groot, waar het bedrijf al is gevestigd. Deze vastgoedeigenaar heeft gekozen voor een verdere verduurzaming van de opstallen. Zo zijn er 2.500 m2 zonnepanelen op het dak geplaatst. Tevens zijn onder andere aanpassingen gedaan, waardoor de cementsilo kan worden gespoeld met hemelwater in plaats van met leidingwater.

erfpachtcontract met Bouwmaat
erfpachtcontract met Bouwmaat

Ook in de ’s-Gravelandsepolder zuid is een belangrijke ontwikkeling gaande. De voormalige showroom van Motoport is eindelijk gesloopt. Na de brand in 2016 stond het pand leeg en bood het vanaf de snelweg een troosteloze aanblik. Nu is er ruimte voor een nieuw kantoorpand, dat een visitekaartje kan zijn voor het achtergelegen bedrijventerrein. Met deze ontwikkeling zijn de gemeente en de ondernemers weer een stapje verder in het realiseren van de ambitie om hier de bedrijventerreinen van de toekomst te realiseren.

Sloop pand voormalig Motoport
Sloop pand voormalig Motoport

Eerste ontwikkeling herstructurering Spaanse Polder van start

Home Ontwikkelingen in beeldEerste ontwikkeling herstructurering Spaanse Polder van startOnthulling bouwbord Strickledeweg Schiedistrict in Schiedam Op de foto v.l.n.r. Frits Spijkers, wethouder Antoinette Laan en Hans Mekesdo 10 maart 2022DelenDeel via FacebookDeel via TwitterShare on WhatsAppDeel via LinkedInEerste bouwbord Op de hoek van de Strickledeweg/Bettoweg komt een duurzaam, modulair gebouwd bedrijfsverzamelpand met een oppervlakte van […]

Onthulling eerste bouwbord op bedrijventerrein van de toekomst

Home Ontwikkelingen in beeldOnthulling eerste bouwbord op bedrijventerrein van de toekomstbouwbord Impressie fotowo 9 maart 2022DelenDeel via FacebookDeel via TwitterShare on WhatsAppDeel via LinkedInOp de hoek van de Strickledeweg/ Bettoweg komt een duurzaam, modulair gebouwd bedrijfsverzamelpand met een oppervlakte van ruim 1.400 m². Hiermee gaat de eerste ontwikkeling van start in het kader van herstructurering […]