Home Subsidieregelingen

Subsidieregelingen

Op deze pagina vind je diverse subsidieregelingen die je verder helpen in een Leven Lang Ontwikkelen of die bedrijven kunnen aanvragen voor doorontwikkeling, innovatie of investering voor hun medewerkers.

STAP-budget

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

STAP-budget aanvragen

Vanaf 1 maart 2022 kun je als werkende en werkzoekende het STAP-budget aanvragen via Stapuwv.nl. Dit kan per persoon 1 keer per jaar. 

Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent en dat je nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die je wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit. 

Wacht niet te lang

De zak geld van het STAP-budget is eindig. Per jaar stelt de overheid een budget van 218 miljoen euro beschikbaar voor opleidingskosten binnen deze post. Naar schatting kunnen jaarlijks 300.000 personen met een STAP-budget scholing volgen. Het aanvragen van het STAP-budget kan per 1 maart 2022, en wordt verdeeld over 5 tijdvakken. Zorg dus dat je werknemers tijdig op de hoogte zijn van deze mogelijkheid, zodat ze voor de eerste van de maand alle benodigde informatie voor de aanvraag hebben.

Is het niet gelukt om voor 1 maart een aanvraag in te dienen? Dan is de volgende mogelijkheid elke eerste van de maand in 2022.

Subsidieregeling Stimulering Innovatie

Vanaf april 2021 is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het stimuleren van onderlinge samenwerking tussen bedrijven en de innovatieve maakindustrie. Deze subsidie komt voort uit de wens om de onderlinge samenwerking tussen bedrijven in de innovatieve (maritieme) maakindustrie in Schiedam en de regio en de samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen te stimuleren en een nieuwe dynamiek te creëren in Schiedam.

Kosteloos adviesrapport online zichtbaarheid

Online zichtbaarheid en het hebben van een goed digitaal verkoopkanaal is belangrijker dan ooit. De gemeente Schiedam en retail- en horecaplatform SHOP ondersteunen MKB-ers (ondernemers tot 49 medewerkers) die willen digitaliseren.

Kosteloos adviesrapport

Ondernemers kunnen zich kosteloos aanmelden bij Digiwerkplaats Rijnmond. Digiwerkplaats koppelt ondernemers aan studenten van middelbare en hogere beroepsopleidingen in de regio.

Deze jonge talenten geven adviezen over online en social marketing, websites of veiligheid en weerbaarheid tegen hackers. Met een kosteloos en op maat gemaakt adviesrapport mét praktische tips, kunnen ondernemers gelijk aan de slag om zich online te versterken.