Home Actueel Informatiebijeenkomst Vernieuwing station Schiedam Centrum

Informatiebijeenkomst Vernieuwing station Schiedam Centrum

Op woensdag 13 december is iedereen welkom in het Stadskantoor aan Stadserf 1 voor een informatieve avond over de aanpak van het station Schiedam Centrum. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en is rond 20.30 uur afgelopen.

Er is ruimte om een mening te geven over het station of een vraag stellen aan een van de aanwezige personen van de betrokken partijen (gemeente Schiedam, NS, ProRail, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en RET).

Datum: woensdag 13 december 2023
Aanvang: Start 19.00 uur
Afsluiting: Rond 20.30 uur
Waar: Cornelis Hagazaal, Stadskantoor 1, Schiedam

Aanleiding vernieuwing

De gemeente Schiedam heeft opdracht gegeven aan een groep bedrijven om voor de zomer 2024 een concept-notitie te presenteren. In die notitie komen de meest kansrijke oplossingen te staan voor vernieuwing van dit station en de stationsomgeving. De notitie is nodig voor het Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport van het Rijk, de MIRT-verkenning Oude Lijn. Het station Schiedam Centrum is een van de stations langs de Oude Lijn, het spoortraject tussen Dordrecht en Leiden.

Zowel het Rijk als de regio heeft gekozen om meer woningen vooral langs de Oude Lijn te realiseren. Behalve een toename van het aantal woningen, blijven ook economische sectoren in de omgeving van stations groeien. Meer woningen, meer bewoners en meer werkplekken.
Dit vraagt om goed openbaar vervoer.

De bijeenkomst op 13 december is een eerste presentatie over station Schiedam Centrum. In het voorjaar 2024 volgen nog twee bijeenkomsten.

Aanmelden voor een bijeenkomst kan via participatie.schiedistrict@schiedam.nl

Meer nieuws

Break to innovate – 15 februari 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 15 februari 2024 vanaf 12.00 uur (inloop vanaf 11.45 […]

Gemeente sluit volgend contract voor campus MICS

Met sloop en nieuwbouw van de voormalige Manometerfabriek krijgt de Mechatronica Innovatie Campus Schiedam er weer een blikvanger aan de A20 bij. Woensdag 13 december 2023 tekenden wethouder Anouschka Biekman (Vastgoed) en Ferdinand Gremmen en Niels Langenhuizen namens SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels) de overeenkomst voor gronduitgifte aan de Nieuwpoortweg 8/Jan van Riebeeckweg 14. MICS […]