Home Actueel Keurmerk voor bedrijventerrein ‘s-Gravelandsepolder

Keurmerk voor bedrijventerrein ‘s-Gravelandsepolder

Burgemeester Cor Lamers en wethouder Fahid Minhas onthulden samen met het bestuur van de Ondernemersvereniging ’s-Gravelandsepolder op donderdag 12 december 2019 een bord Keurmerk Veilig Ondernemen. Met dit bord geeft de gemeente aan dat de transformatie van het gebied naar een innovatief, duurzaam bedrijventerrein officieel in gang is gezet.

Het bedrijventerrein ’s-Gravelandsepolder heeft het keurmerk gekregen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Het keurmerk is verkregen door de goede samenwerking tussen de gemeente Schiedam, politie, brandweer, Irado en de Ondernemersvereniging ’s-Gravelandsepolder. In 2017 is een convenant tussen deze partijen getekend en het toekennen van het keurmerk geeft aan dat het terrein voldoet aan de strenge eisen.

“Gezamenlijk zetten we stappen om onder andere dit bedrijventerrein te transformeren naar een gezond, duurzaam gebied met innovatieve ondernemers. Als gemeente verlangen we wat van de ondernemers hier; zij kunnen op hun beurt ook de gemeente vragen om te investeren in het bedrijventerrein op het gebied van schoon, heel en veilig. Als blijk van waardering voor de aanpak van dit terrein krijgt de ’s-Gravelandsepolder nu het keurmerk”, aldus burgemeester Cor Lamers.

Mathieu Levens, voorzitter van de Ondernemersvereniging ’s-Gravelandsepolder, stelt dat het verkrijgen van het keurmerk de aanzet is tot de transformatie van het gebied. “We zien nu dat er daadwerkelijk aan wordt gewerkt. De borden geven aan dat er een upgrade van het bedrijventerrein plaatsvindt.”

Er zijn vier borden geplaatst bij de invalswegen van dit bedrijventerrein zodat bezoekers worden geattendeerd op dit keurmerk.

We zien nu dat er daadwerkelijk aan wordt gewerkt. De borden geven aan dat er een upgrade van het bedrijventerrein plaatsvindt.

Mathieu Levens, voorzitter van de Ondernemersvereniging ’s-Gravelandsepolder 

Meer nieuws

MICS op ZIE 2024: hét kennis- en netwerkevent van Zuid Holland

De Mechatronica Innovatie Campus Schiedam (MICS) stimuleert de kennisdeling tussen bedrijven, onderwijs en de overheid binnen het ecosysteem van de campus. Kom hiervan een voorproefje ervaren bij de MICS-stand tijdens het evenement ZIE 2024, georganiseerd door HiDelta en Mikrocentrum op donderdag 4 april 2024 van 9.30 tot 17.00 uur in de Van Nelle Fabriek ZIE 2024 […]

Break to innovate – 18 april 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 18 april Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 18 april 2024 vanaf 12.00 uur […]

Online vragenlijst over stations langs Oude Lijn

Op vrijdag 15 maart om 15.30 uur vulden wethouder Antoinette Laan samen met de klankbordgroep Knoop Schiedam als eerste de online inwonersraadpleging over deOude Lijn (het spoor tussen Leiden en Dordrecht) en de stationsgebieden in . Hierbij was Armand van de Laar, bestuurder van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag aanwezig. Iedereen kan nu aan deze online […]