Home Actueel Iconisch gebouw op Kop van de Singel

Iconisch gebouw op Kop van de Singel

Het plan van de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen heeft de uitvraag voor de locatie Kop van de Singel gewonnen. Op 18 februari 2020 is de winnaar bekend gemaakt. Na een uitgebreide selectieronde heeft het college van B & W gekozen voor dit ontwerp van een iconisch gebouw.

De Kop van de Singel, tegenover het station Schiedam Centrum, is de entree naar de binnenstad. Op de locatie waar nu een parkeerterreintje is gesitueerd, komen circa 75 woningen/appartementen. Schiedam heeft in de ontwikkelcombinatie een partner gevonden die in samenwerking met alle betrokken partijen een bij Schiedam passend iconisch gebouw ontwerpt en realiseert. De mix aan functies en voorzieningen zal deze locatie een aantrekkelijke plek maken voor alle Schiedammers en bezoekers.

De verbinding tussen station Schiedam Centrum en de binnenstad, en de routes naar de binnenstad moeten een kwaliteitsslag krijgen. Toevoeging van een dergelijk gebouw op de Kop van de Singel versterkt  de entree naar de stad en verlevendigt het Stationsplein.

De ontwikkelcombinatie heeft het gebouw, met een knipoog naar de Schiedamse stadsstijl S’DAM, ‘S’Maak’ genoemd. Dit iconisch gebouw biedt dadelijk ruimte voor Schiedamse stadsmakers die er gaan wonen en in de plint van het gebouw zorgen Schiedamse smaakmakers voor de gewenste binnenstedelijke levendigheid. Door de ontwikkeling van woningen op deze locatie wordt de woningvoorraad van Schiedam, in de lijn met de Woonvisie, uitgebreid.

Vervolg
In de loop van 2020 gaat de ontwikkelcombinatie in overleg met de gemeente en de bewoners in de buurt de plannen verder uitwerken.

Een impressie van het gebouw van de ontwikkelcombinatie Blauwhoed, MLA+, Stats Architecten en Bouwgroep Moonen.

Meer nieuws

Schieveste kan van start

Ontwikkelcombinatie Schieveste, OCS, kan aan de slag. De periode waarin belanghebbenden beroep tegen het bestemmingsplan Schieveste kunnen aantekenen, liep op 17 juli af. Er is geen beroep aangetekend bij Raad van State. Daarmee treedt het bestemmingsplan officieel in werking en is dan onherroepelijk. OCS zal op de locatie Schieveste uiteindelijk circa 3.000 woningen realiseren. Naar […]

Aanwijzingsbesluit automativebranche

Gemeente Schiedam en Rotterdam hebben een aanwijzingsbesluit gepubliceerd voor een vergunningsplicht voor automotive bedrijven in bedrijventerreinen Spaanse Polder, ’s-Gravelandsepolder en Noord-West. ‘’De redenatie voor een vergunningplicht is om sterker, efficiënter en met groter effect te kunnen interveniëren dan alleen op casus niveau en op individueel niveau. Met een vergunningplicht voor het gehele gebied, wordt een […]

Provada 2023

Het is bijna zover, vanaf dinsdag 13 juni staat de gemeente Schiedam drie dagen op de vastgoedbeurs Provada in RAI Amsterdam, hal 12 stand 3! Samen met onze collega’s in de Verstedelijkingsalliantie hebben we verschillende bijeenkomsten op het programma staan, onder meer:-Meet & Greet OCS op dinsdag 14u-Tender Van Deventer driehoek op woensdag 16u-Presentatie gebiedsontwikkeling […]