Home Actueel SOCOCO start opleidingsplek in ONS-gebouw

SOCOCO start opleidingsplek in ONS-gebouw

Sinds begin 2023 staat een nieuwe koffiebar van SOCOCO coffee in het voormalig ONS-gebouw aan de Van Heekstraat. 

De SOCOCO koffie wordt gemaakt en geschonken door ongezien talent. Eigenaar Perry van Gils noemt deze (jong)volwassenen zo omdat zij een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdienen.

Het ONS-gebouw is een broedplek voor start-ups, scale-ups, een Living Lab van de Hogeschool Rotterdam en andere interessante initiatieven en opleidingen op het gebied als Talent en Innovatie zoals opleidingscentrum Metalent. Daarom is het een mooie veilige werkomgeving voor de werknemers van SOCOCO om hier hun talenten te ontdekken. 

Het sociale en duurzame koffiebedrijf heeft onlangs MVO Trofee 2022 gewonnen. Met deze verkiezing beloont en waardeert hét Sociaal Economisch Netwerk organisaties in de regio publiekelijk voor hun inspanningen. Hun maatschappelijk verantwoorde initiatieven dienen als inspiratiebron voor andere organisaties. 

“Deze ondernemer heeft in allerlei facetten van de bedrijfsvoering aandacht voor de maatschappij en de planeet”,    

aldus de vakjury.

SOCOCO schenkt (h)eerlijke koffie. Elke sociale schakel in de koffieketen, van verbouwers tot branders is verbonden. Dit zorgt voor een gezonder systeem in de kern. Een gelijkwaardige keten creëert innovaties, kennisontwikkeling, groei en economische stabiliteit voor de lange termijn. Het wereldwijd delen van kennis, talent en creativiteit draagt bij aan een sociale en duurzame samenleving met een gezond winstoogmerk. 

SOCOCO is biedt naast lekker koffie ook een goed voorbeeld hoe om te gaan met talentontwikkeling en is mooie aanvulling op het ecosysteem in opbouw.

Meer nieuws

Break to innovate – 16 mei 2024

Break to Innovate Lunchbreak in Schiedam – 16 mei Ontmoet en deel kennis met andere ondernemers, medewerkers van kennisinstellingen en gemeente tijdens de Break to Innovate Lunchbreaks. Gemeente Schiedam en Hogeschool Rotterdam nodigen bedrijven in SchieDistrict en omstreken en studenten van harte uit voor de maandelijkse lunchbreak op donderdag 16 mei 2024 vanaf 12.00 uur […]

Denk mee over Knoop Station Schiedam op 5 juni

Denk mee over een vernieuwd station Schiedam Centrum en een nieuw station Schiedam Kethel. Iedereen is op woensdag 5 juni 2024 van harte welkom bij Lentiz | LIFE College, Parallelweg 401, Schiedam. De avond staat de aanpak van het station Schiedam Centrum centraal, evenals de komst van een nieuw station Schiedam Kethel. De bijeenkomst begint […]

Lentemiddag bij De Peperklip – 17 april

Op woensdag 17 april 2024 vindt op het schoolplein bij basisschool De Peperklip (Celsiusstraat) en op het Schieveldje (Stationstraat) de Lentemiddag plaats. Deze middag is van 13.00 tot 15.30 uur én is voor kinderen en ouders. Alle activiteiten zijn gratis! De volgende partijen zijn betrokken bij deze Lentemiddag: