Home Actueel SOCOCO start opleidingsplek in ONS-gebouw

SOCOCO start opleidingsplek in ONS-gebouw

Sinds begin 2023 staat een nieuwe koffiebar van SOCOCO coffee in het voormalig ONS-gebouw aan de Van Heekstraat. 

De SOCOCO koffie wordt gemaakt en geschonken door ongezien talent. Eigenaar Perry van Gils noemt deze (jong)volwassenen zo omdat zij een eerlijke kans op de arbeidsmarkt verdienen.

Het ONS-gebouw is een broedplek voor start-ups, scale-ups, een Living Lab van de Hogeschool Rotterdam en andere interessante initiatieven en opleidingen op het gebied als Talent en Innovatie zoals opleidingscentrum Metalent. Daarom is het een mooie veilige werkomgeving voor de werknemers van SOCOCO om hier hun talenten te ontdekken. 

Het sociale en duurzame koffiebedrijf heeft onlangs MVO Trofee 2022 gewonnen. Met deze verkiezing beloont en waardeert hét Sociaal Economisch Netwerk organisaties in de regio publiekelijk voor hun inspanningen. Hun maatschappelijk verantwoorde initiatieven dienen als inspiratiebron voor andere organisaties. 

“Deze ondernemer heeft in allerlei facetten van de bedrijfsvoering aandacht voor de maatschappij en de planeet”,    

aldus de vakjury.

SOCOCO schenkt (h)eerlijke koffie. Elke sociale schakel in de koffieketen, van verbouwers tot branders is verbonden. Dit zorgt voor een gezonder systeem in de kern. Een gelijkwaardige keten creëert innovaties, kennisontwikkeling, groei en economische stabiliteit voor de lange termijn. Het wereldwijd delen van kennis, talent en creativiteit draagt bij aan een sociale en duurzame samenleving met een gezond winstoogmerk. 

SOCOCO is biedt naast lekker koffie ook een goed voorbeeld hoe om te gaan met talentontwikkeling en is mooie aanvulling op het ecosysteem in opbouw.

Meer nieuws

Schieveste kan van start

Ontwikkelcombinatie Schieveste, OCS, kan aan de slag. De periode waarin belanghebbenden beroep tegen het bestemmingsplan Schieveste kunnen aantekenen, liep op 17 juli af. Er is geen beroep aangetekend bij Raad van State. Daarmee treedt het bestemmingsplan officieel in werking en is dan onherroepelijk. OCS zal op de locatie Schieveste uiteindelijk circa 3.000 woningen realiseren. Naar […]

Aanwijzingsbesluit automativebranche

Gemeente Schiedam en Rotterdam hebben een aanwijzingsbesluit gepubliceerd voor een vergunningsplicht voor automotive bedrijven in bedrijventerreinen Spaanse Polder, ’s-Gravelandsepolder en Noord-West. ‘’De redenatie voor een vergunningplicht is om sterker, efficiënter en met groter effect te kunnen interveniëren dan alleen op casus niveau en op individueel niveau. Met een vergunningplicht voor het gehele gebied, wordt een […]

Provada 2023

Het is bijna zover, vanaf dinsdag 13 juni staat de gemeente Schiedam drie dagen op de vastgoedbeurs Provada in RAI Amsterdam, hal 12 stand 3! Samen met onze collega’s in de Verstedelijkingsalliantie hebben we verschillende bijeenkomsten op het programma staan, onder meer:-Meet & Greet OCS op dinsdag 14u-Tender Van Deventer driehoek op woensdag 16u-Presentatie gebiedsontwikkeling […]