Home Startbijeenkomst ‘Werk maken van Talent’

Startbijeenkomst ‘Werk maken van Talent’

Tijdens de startbijeenkomst ‘Werk maken van Talent’ op woensdag 23 maart 2022 was te zien en te horen wat er gebeurt in SchieDistrict op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen. Bedrijven, kennisinstellingen en overheden hebben de handen ineengeslagen om samen werk te maken van talent. 

Fotoverslag Werk maken van Talent

Een Leven Lang Ontwikkelen behoort niet meer alleen tot het domein van onderwijsinstellingen. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Talent is van groot belang om het verdienvermogen van bedrijven in Schiedam en de omliggende regio te vergroten.

Samen werken we hard om talent aan te trekken, op te leiden en te binden aan SchieDistrict, aan Schiedam en aan de regio. De eerste stappen zijn gezet en het fundament is gelegd.

Wat had je kunnen verwachten?

Op woensdagmiddag 23 maart gingen ondernemers, kennisinstellingen, overheden en andere belanghebbenden met elkaar in gesprek over hun dromen, de eerste resultaten en de toekomst. De ongeveer 80 aanwezigen deden ideeën en inspiratie op, en bouwden zo mee aan het innovatieve ecosysteem.

Programma

Tijdens vier gesprekken met de sprekers kwamen de volgende thema’s aan bod:

  • De toekomst van SchieDistrict en Schiedam
  • De ontwikkeling van bedrijventerreinen van de toekomst samen de ontwikkeling van een living lab
  • De ontwikkelingen van economische en maatschappelijke opgave
  • Het belang van samenwerken op verschillende niveaus
  • Bouwen voor en aan de toekomst

Introductie video Werk maken van Talent

Introductie Talentenpool SchieDistrict

Deze promotievideo voor de Talentenpool van vier Schiedamse bedrijven is op 23 maart 2022 in première gegaan.

Dagvoorzitter

Emmelie Zipson

Emmelie is een ervaren tweetalige (NL-ENG) moderator en gespreksleider.

Haar kracht is om mensen zich thuis te laten voelen op het podium. Gedreven door nieuwsgierigheid weet zij als geen ander de juiste toon neer te zetten voor een evenement of congres. Na haar theater en zangcarrière heeft ze zich over de laatste acht jaar ontwikkeld als een kleurrijke, diverse moderator voor live en online evenementen. In haar eigen woorden: “Er is niets dat ik leuker vind dan verhalen te vertellen en verbinding te maken met een zaal en om met mijn energie en enthousiasme een publiek te boeien.” Ze is zelfstandige en is daarnaast werkzaam als voice-over en presentatie coach. Steeds vaker weten duurzame bedrijven haar te vinden. Thema’s waar zij zich hard voor maakt zijn; vrouwelijk ondernemerschap, authentiek leiderschap, creativiteit en gelijkheid. Meer info: https://emmeliezipson.nl

Sprekers

Emmelie ging tijdens deze middag in gesprek met:

Anske Plante - projectleider Talent en Innovatie

Voor meer informatie of vragen:

Anske Plante, projectleider Talent en Innovatie

Tel: 06-53882885

E-mail: a.plante@schiedam.nl